Výťažok z bežeckej akcie Young run 2024 v Prievidzi poputuje na pomoc deťom

19.7.2024
Výťažok z bežeckej akcie Young run 2024 v Prievidzi poputuje na pomoc deťom

Športovci sa budú môcť opäť zapojiť do najmladšej bežeckej akcii v  Prievidzi. Young run sa bude konať v nedeľu (21. 7.) po štvrtý raz,  oproti minulým ročníkom zmenil miesto konania, začínať sa bude na  Námestí J. C. Hronského na sídlisku Píly. Výťažok z podujatia poputuje  na pomoc deťom. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Do súťaže sa budú môcť zapojiť bežci rôznych vekových kategórií, okrem  miesta konania pre nich pripravili organizátori i nové trate. Filip  Bakoš z organizátorského tímu ozrejmil, že pri ich plánovaní využili  poznatky z prvých troch ročníkov a zúročili ich vo veľmi jednoduchých,  prehľadných, bezpečných, no zážitkových tratiach. "Parametre tratí  však ostali nezmenené. Pre dospelých sú to tri trate o dĺžke päť, desať a  21 kilometrov a pre deti dve trate. Novou možnosťou je beh v tíme. Do  štafety sa budú môcť bežci zapojiť ako štvorčlenný tím a každého čaká  päť kilometrov dlhá trať," priblížil Bakoš.

Organizátori pripravili i sprievodný program a pre deti kreatívne aktivity.

"Držíme sa tiež zásady, že dobrých vecí sa je treba držať a preto už  štvrtýkrát podporíme deti v núdzi. Pre tento ročník sme vybrali maličkú  Emmku z Prievidze, ktorej život je opradený viacerými diagnózami a  spoločne jej môžeme pomôcť. Časť našej podpory bude smerovať tiež na  rozvoj liečebných metód pre deti navštevujúce špeciálnu školu a škôlku," dodal Bakoš.

Akciu podporilo okrem rôznych sponzorov i mesto Prievidza v rámci grantového programu Športuj a ži zdravšie.

Ďalšie správy