V Prievidzi sa môže verejnosť opäť pripojiť k Dňom dobrovoľníctva

3.10.2024
V Prievidzi sa môže verejnosť opäť pripojiť k Dňom dobrovoľníctva

Verejnosť sa môže opäť pripojiť k zveľaďovaniu mesta Prievidza. Dni  dobrovoľníctva - Mladí pre Prievidzu, ktoré organizujú Mestský  mládežnícky parlament - Rada mladých mesta Prievidza a Centrum voľného  času spolu s partnermi, potrvajú do 31. októbra. Informovala o tom rada  mladých na sociálnej sieti.

"Žiť v meste Prievidza prináša svoje plusy a mínusy. Otázka je, ako  sa k nim postavíme, veď predsa atmosféru tohto mesta si tvoríme sami.  Preto mladí ľudia chcú ukázať, že im na Prievidzi záleží a že ich  zaujíma, čo sa v nej deje," uviedla rada mladých.

Dni dobrovoľníctva - Mladí pre Prievidzu sa konajú už po ôsmy raz. "Každá  škola, organizácia či jednotlivec si môže vytvoriť svoju vlastnú  aktivitu alebo sa zapojiť do už pripravených dobrovoľníckych podujatí," priblížila rada.

Všetky dôležité informácie spolu so zoznamom pripravovaných aktivít  nájde verejnosť na stránke rady mladých alebo CVČ na sociálnej sieti. "Aktivity  by mali prispievať k riešeniu konkrétnej situácie v organizácii,  miestnej časti, na sídlisku či v komunite. Môže ísť o manuálne práce v  podobe úpravy a čistenia verejných priestranstiev, maľovania v interiéri  či exteriéri, starostlivosť o zvieratá, organizáciu podujatí, súťaží,  vystúpení, zbierok či darovanie krvi," doplnila rada.

Podujatie pripravili organizátori v spolupráci so školskými parlamentmi  základných a stredných škôl so sídlom v Prievidzi. Z dotácií ho  podporilo Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR.

Ďalšie správy