V bojnickej nemocnici zrekonštruujú pavilón E za takmer 760 tisíc eur

7.10.2024
V bojnickej nemocnici zrekonštruujú pavilón E za takmer 760 tisíc eur
Bojnice

Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach  pokračuje v investíciách do rekonštrukcie svojich priestorov. Cez  verejnú súťaž jej zriaďovateľ Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vybral  dodávateľa rekonštrukcie pavilónu E. Nemocnica bude práce financovať z  príspevku z Plánu obnovy a odolnosti SR.

"Cieľom stavby je zníženie energetickej náročnosti a prevádzkových  nákladov najmä vo vzťahu k nákladom spojeným s prípravou tepla a energií  potrebných na prípravu tepla, pričom je kladený dôraz na zachovanie  pôvodného architektonického stvárnenia architektonického slohu  jednotlivých objektov, a to najmä objektu monobloku a jeho pavilónov,  ako je i pavilón E," ozrejmil TSK v oznámení vo vestníku verejného obstarávania.

Stavebné práce budú zahŕňať zateplenie obvodových stien kontaktným  zatepľovacím systémom, výmenu výplní otvorov v obvodových konštrukciách,  komplexnú rekonštrukciu strešného plášťa, obnovu bleskozvodov a výmenu  zámočníckych výrobkov súvisiacich s rekonštrukciou fasád, ako sú  zábradlia, klampiarske výrobky a ďalšie.

Dodávateľom rekonštrukcie bude na základe výsledku verejnej súťaže  spoločnosť XENEX so sídlom v Žiline, nemocnica jej v zmysle zmluvy o  dielo zaplatí 759.382,70 eura. Zmluva o dielo nadobudla účinnosť 1.  októbra.

Ďalšie správy