Správa ciest vyhlásila novú súťaž na výstavbu časti obchvatu Prievidze za 32,6 milióna eur

2.10.2024
Správa ciest vyhlásila novú súťaž na výstavbu časti obchvatu Prievidze za 32,6 milióna eur

Pokračovanie výstavby obchvatu Prievidze je bližšie k realizácii.  Slovenská správa ciest (SSC) vyhlásila verejnú súťaž na dodávateľa  výstavby časti obchvatu, náklady na stavbu odhadla približne na 32,6  milióna eur.

Predmetom zákazky je výstavba ďalšej časti obchvatu v trase budúcej  cesty I/64 po okraji miest Prievidza a Bojnice. Jej výstavbou vznikne  základný komunikačný systém obchvatu I/64 miest Prievidza a Bojnice s  konečným cieľom vylúčenia ťažkej tranzitnej dopravy z centra miest, čím  sa zníži zaťaženie okolitého prostredia splodinami a hlukom, ozrejmila  SSC vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Trasa obchvatovej komunikácie podľa nej vedie juhozápadným okrajom v  extraviláne a intraviláne mesta. Celková dĺžka predstavuje 2755 metrov.  Súčasťou obchvatu budú tri mosty, tri križovatky, z toho jedna  mimoúrovňová, ako i štyri protihlukové steny.

Náklady na výstavbu časti obchvatu odhadli cestári na 32.638. 560 eur  bez dane z pridanej hodnoty. Ako kritériá pre výber víťaza súťaže určili  v pomere 70:30 celkovú cenu za dielo a lehotu výstavby. Verejné  obstarávanie označili za zelené, od uchádzačov požadujú i zloženie  zábezpeky vo výške 500.000 eur.

Investíciu chce štátna spoločnosť financovať z Programu Slovensko.  Vybraný dodávateľ by mal výstavbu zrealizovať do 976 dní od začatia  prác.

Prvý úsek stavby začala SSC - Investičná výstavba a správa ciest Žilina  stavať v roku 2008. Zrealizovaný je však zatiaľ len od priemyselného  parku v Prievidzi po kruhový objazd pri Bojniciach.

Ďalšie správy