Rekonštrukcia mostného objektu na Košovskej ceste v Prievidzi obmedzí dopravu

1.7.2024
Rekonštrukcia mostného objektu na Košovskej ceste v Prievidzi obmedzí dopravu

Rekonštrukcia mostného telesa na Košovskej ceste v Prievidzi obmedzila  od nedele (30. 6.) dopravu, vyžiadala si i dočasnú zmenu trasovania  liniek mestskej hromadnej dopravy (MHD). Na obmedzenia sa musia vodiči a  cestujúci pripraviť do  25. augusta. Informovala o tom samospráva  mesta.

Spoje prímestskej dopravy a MHD číslo 10, 50, 51 nebudú obsluhovať  zastávky Košovská cesta a Carpathia v smere do centra. Autobusová  doprava bude vedená obchádzkovými trasami, samospráva v tejto súvislosti  upozornila obyvateľov na prípadné meškanie spojov.

"Počas úplnej uzávery mosta je pre osobné motorové vozidlá zmenená  jednosmerná premávka po miestnej komunikácii na Nábreží Jána Kalinčiaka v  úseku od Košovskej cesty po Ulicu Jozefa Murgaša na obojsmernú, pričom v  danom úseku je zakázaný vjazd cyklistov," doplnila trenčianska  krajská polícia. Možné obchádzkové trasy pre motorové vozidlá sú podľa  nej vyznačené dočasným dopravným značením.

Most na Košovskej ceste vedie ponad rieku Handlovka. Prácami samospráva  sleduje zvýšenie zaťažiteľnosti a zabezpečenie bezpečnej prevádzky  objektu. Vybraný dodávateľ v zmysle projektu zabezpečí búracie práce na  mostnom zvršku v celosti, odstráni degradované plochy betónu nosnej  konštrukcie, zrealizuje nový spádový betón a hydroizoláciu, nové  asfaltové vrstvy vozovky. Súčasťou investície je i viacero sanačných  prác a rekonštrukcia spodnej časti mostného objektu.

Dodávateľom prác je spoločnosť M-Silnice SK so sídlom v Žiline, zmluvu o  dielo s ňou mesto uzatvorilo koncom mája. Náklady na rekonštrukciu  predstavujú 149.082,31 eura.

Ďalšie správy