Rada mladých v Prievidzi má nových členov. Radnica im odovzdala dekréty

16.10.2024
Rada mladých v Prievidzi má nových členov. Radnica im odovzdala dekréty

Rada mladých v Prievidzi má nových členov. Delegovaným zástupcom  poradného orgánu mesta odovzdala radnica dekréty začiatkom októbra, ich  funkčné obdobie uplynie budúci rok v septembri. Informovala o tom  hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Rada mladých je jedným z dôležitých poradných orgánov mestského  zastupiteľstva (MsZ). Tvoria ju zástupcovia detí a mládeže mesta  Prievidza," pripomenula Krajčiová.

Do Rady mladých si môžu podľa nej delegovať svojho zástupcu žiacke  školské rady stredných škôl, žiacke školské rady základných škôl so  sídlom na území mesta a subjekty, ktoré sú aktívne v práci s deťmi a  mládežou v meste. "Funkčné obdobie vždy plynie od 20. septembra do  19. septembra nasledujúceho roka. Subjekty oprávnené delegovať svojho  zástupcu doručia písomnosť, ktorou delegujú svojich zástupcov na  príslušné funkčné obdobie Komisii športu, mládeže a voľnočasových  aktivít pri MsZ v Prievidzi každoročne najneskôr do 15. septembra," priblížila.

Primátorka Katarína Macháčková podotkla, že práve zapojenie mladých do  politiky je kľúčové pre budúcnosť demokratických spoločností, pričom  samospráva chce vytvárať podmienky, v ktorých mladí môžu vyjadriť svoje  názory a prispieť k spoločenským zmenám.

Ďalšie správy