OPITÁ ŽENA BEZ VODIČSKÉHO ZA VOLANTOM: Spôsobila v Pravenci (okres Prievidza) nehodu

23.7.2024
OPITÁ ŽENA BEZ VODIČSKÉHO ZA VOLANTOM: Spôsobila v Pravenci (okres Prievidza) nehodu

Žena bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu spôsobila v  pondelok (22. 7.) večer v Pravenci (okres Prievidza) dopravnú nehodu.  Pri zrážke dvoch osobných áut zasahovali policajti z obvodného oddelenia  Policajného zboru v Nitrianskom Pravne. TASR o tom v utorok informovala  trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková.

"Štyridsaťdvaročná vodička Mercedesu, idúca v smere na  Nedožery-Brezany, nezvládla v pravotočivej zákrute vedenie vozidla a  prešla do protismeru, kde následne narazila do protiidúceho osobného  auta Kia, ktoré viedol 24-ročný vodič," uviedla Krajčíková.

Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Oboch účastníkov dopravnej nehody podrobili policajti dychovej skúške. "U  vodiča Kie bola dychová skúška negatívna. U vodičky Mercedesu však  skončila dychová skúška s pozitívnym výsledkom merania 1,09 mg/l, čo  predstavuje 2,27 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška po 20  minútach ukázala hodnotu 1,03 mg/l, čo predstavuje 2,15 promile  alkoholu," ozrejmila Krajčíková.

Žena podľa nej viedla vozidlo aj napriek tomu, že nemá vodičské  oprávnenie na vedenie motorových vozidiel. Škodu na autách predbežne  vyčíslili na 5.500 eur.

Ďalšie správy