Obľúbené klzisko sa vráti na prievidzské námestie

23.10.2024
Obľúbené klzisko sa vráti na prievidzské námestie


Vianočná atmosféra sa v minulosti v Prievidzi spájala aj s mobilnou ľadovou plochou. Tento rok sa vráti do centra mesta na Námestie slobody. Technické služby mesta Prievidza začali s jej montážou.


Jedná sa o prenosnú ľadovú plochu, ktorá je sezónne umiestnená na pevnom drevenom podloží na otvorenom priestranstve na Námestí slobody v Prievidzi. Rozmery ľadovej plochy sú 38 x 20 m. Technologická časť dokáže zabezpečiť výrobu ľadu o teplote do – 8 stupňov Celzia pri okolitej teplote vzduchu do 10 stupňov Celzia až 15 stupňov Celzia a hrúbke ľadu do 3 cm. Zariadenie využíva nepriame chladenie.


„Predposledný októbrový týždeň bolo na námestie dovezené chladiace zariadenie, ktoré muselo byť umiestnené na svojom mieste ešte pred začatím výstavby podesty. Ďalšie práce spočívali v dovoze kancelárskeho kontajneru, ktorý bude slúžiť ako zázemie pre prevádzku a drevených hranolov, ktoré slúžia ako základ podesty samotného klziska. Rozhodli sme sa začať s prácami skôr ako po minulé roky vzhľadom na priaznivé klimatické podmienky na výstavbu, a zároveň aby sme mali dostatočný časový priestor na odstránenie komplikácií pri výstavbe a skúške funkčnosti jednotlivých technických častí. Budeme robiť všetko preto, aby bola ľadová plocha otvorená pre verejnosť na Mikuláša 6. decembra,“ spresňuje Branislav Bucák, vedúci úseku športovísk TSMPD, s.r.o.


Verejnosť bude mať bezplatnú možnosť korčuľovania v čase od 8:00 hod. do 21:00 hod. až do ukončenia vianočných prázdnin. K dispozícií bude pre obyvateľov i brusiareň korčúľ. Chod klziska bude závisieť aj od klimatických podmienok.


„Osobne sa veľmi teším, že do Prievidze sa opäť vráti obľúbená ľadová plocha, ktorá neodmysliteľne patrí k vianočnej atmosfére v našom meste. Vďaka sponzorskému príspevku, úsporným opatreniam vo verejnom osvetlení a stabilizácii cien elektrickej energie, ktoré minulý rok boli výrazne vyššie, môžeme túto krásnu tradíciu opäť priniesť našim obyvateľom. Jednou z ďalších noviniek bude aj rozšírená prevádzka stánkov s občerstvením nad rámec obdobia samotných vianočných trhov. Verím, že si spoločne s obyvateľmi mesta Prievidza užijeme čaro zimných dní a vytvoríme nové, nezabudnuteľné zážitky," dodáva primátorka Katarína Macháčková.


Ďalšie správy