Nemocnica v Handlovej má nové vedenie, Eckhardtovú nahradila Veselá

22.7.2024
Nemocnica v Handlovej má nové vedenie, Eckhardtovú nahradila Veselá

Nemocnica v Handlovej (okres Prievidza) má nové vedenie. Martu  Eckhardtovú na pozícii riaditeľky nahradila Ľudmila Veselá. TASR o tom v  pondelok informovala hovorkyňa spoločnosti Agel SK, pod ktorú nemocnica  patrí, Eva Peterová.

Veselá sa funkcie riaditeľky ujala 16. júla. V zdravotníctve pôsobí  takmer 20 rokov, pracovala v oblastiach marketingu, styku so zdravotnými  poisťovňami či na pozícii ekonomického a hospodársko-technického  námestníka riaditeľa. Od februára 2024 je regionálnou riaditeľkou  klastra STRED, ktorý zahŕňa nemocnice vo Zvolene, v Krupine, Žiari nad  Hronom, Banskej Štiavnici a špecializovanú nemocnicu v Banskej Bystrici.  

"Nemocnica v Handlovej počas svojej existencie pod spoločnosťou  prešla reštrukturalizáciou, ale aj rozvojom. Dlhodobo je jej veľmi  silnou stránkou pracovisko jednodňovej zdravotnej starostlivosti," spomenula Veselá.

Nastavený koncept následnej starostlivosti, ktorý zahŕňa oddelenie  dlhodobo chorých, Dom ošetrovateľskej starostlivosti a Senior centrum,  ktoré sa nachádza v priestoroch nemocnice, vníma Veselá podľa svojich  slov veľmi pozitívne. "Umožňuje pacientom spádovej oblasti a ich  rodinným príslušníkom mať dostatok času na liečbu, rekonvalescenciu pred  návratom do rodinného prostredia alebo nájdenie dlhodobého riešenia, ak  je rodinný príslušník odkázaný na trvalú opateru. Najnovším je  pracovisko lôžkovej rehabilitačnej liečby, ktorých Slovensko stále nemá  dostatok," dodala.

Ďalšie správy