Mesto Prievidza získalo viac ako 2 milióny eur na obnovu ZŠ Sama Chalupku

26.6.2024
Mesto Prievidza získalo viac ako 2 milióny eur na obnovu ZŠ Sama Chalupku

Projekt s názvom Zníženie energetickej náročnosti ZŠ Sama Chalupku pripravilo mesto Prievidza s cieľom významným spôsobom obnoviť hlavnú budovu a priľahlú telocvičňu školy tak, aby spĺňala parametre energeticky efektívnej budovy a realizovať čiastočnú debarierizáciu priestorov za účelom zlepšovania energetickej hospodárnosti a obnovy verejných budov.

„Realizáciou projektu sa podarí výrazne znížiť náklady samosprávy na prevádzku objektu tejto základnej školy. Zníženie energetickej náročnosti verejnej budovy ako primárny cieľ projektu bude dosiahnutý realizovaním všetkých stavebno-technických opatrení navrhnutých v projektovej dokumentácii,“ vyjadrila sa o projekte hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová

Projekt bude riešiť najmä zateplenie obvodového plášťa, zateplenie strešného plášťa, rekonštrukciu / modernizáciu osvetlenia, realizácia debarierizačných opatrení, inštaláciu / rekonštrukciu / modernizáciu vykurovacieho systému a výmenu otvorových konštrukcií.

„Mám veľkú radosť, že sa nám vďaka kvalitne pripravenému projektu podarilo získať prostriedky vo výške viac ako dva milióny eur, čím môže dôjsť k zatepleniu a rekonštrukcii budovy základnej školy bez toho, aby sme zaťažili mestský rozpočet. Navyše sa realizáciou projektu výrazne znížia náklady samosprávy na prevádzku a zvýši sa kvalita prostredia pre výučbu v základnej škole,“ zhodnotila primátorka Katarína Macháčková.

Mesto žiadalo o nenávratné finančné prostriedky vo výške 2.113.536,51 eur a získalo ich v plnej miere. Celkové investičné náklady na obnovu sú vyčíslené na 2.245.827,90 eur. Neoprávnené výdavky financované Mestom Prievidza tak budú vo výške 112. 291, 39 eur.

Harmonogram projektu je naplánovaný najneskôr do 24 mesiacov od podpisu Zmluvy o NFP.

Ďalšie správy