Kaviareň Greenbox na námestí v Prievidzi zdemontujú, namiesto nej tam pribudne zeleň

26.7.2024
Kaviareň Greenbox na námestí v Prievidzi zdemontujú, namiesto nej tam pribudne zeleň

Samospráva Prievidze začala s demontovaním kaviarne Greenbox na Námestí  slobody, ktorá sa tam nachádzala niekoľko rokov. Stavbu nahradí zeleň a  dlažba. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti.

"Kaviareň Greenbox sa z Námestia slobody stratí v najbližších dňoch.  Na jej mieste sa obnoví pôvodný podklad v podobe trávnatej plochy a  časti dlažby a obrubníkov," uviedla radnica.

Mesto podľa nej počíta následne s umiestnením nového dizajnového mobiliáru, ktorý by obyvatelia mohli využívať k odpočinku. "Ide zároveň o prvý krok k projektu revitalizácie Námestia slobody," avizovala samospráva.

Okrem obnovy chce v centrálnej časti mesta zabezpečiť i vodozádržné  opatrenia na adaptáciu na zmenu klímy v sídlach a krajine, sadové  úpravy, úpravu vyvýšených záhonov a prekrytie sedenia pred pódiom.  Dodávateľa projektovej dokumentácie vybrala samospráva cez verejnú  súťaž, projekt vypracuje spoločnosť ArchArt so sídlom v Slavnici, mesto  jej zaplatí 33.600 eur.

Revitalizáciu časti Námestia slobody zabezpečilo mesto pred niekoľkými  rokmi, v rámci nej tam pribudol i vodný prvok v podobe kontaktnej  fontány.

Ďalšie správy