Foto: Oslavy 65. výročia založenia CVČ v Prievidzi včera pokračovali ďalším slávnostným galaprogramom, ktorý bol spojený s oceňovaním osobností.

18.10.2024
Foto: Oslavy 65. výročia založenia CVČ v Prievidzi včera pokračovali ďalším slávnostným galaprogramom, ktorý bol spojený s oceňovaním osobností.

Centrum voľného času (CVČ) Prievidza tento rok oslavuje svoje 65. výročie od založenia a pri tejto príležitosti zamestnanci CVČ pripravili pre deti a mládež aj pre širokú verejnosť množstvo podujatí, ako kultúrne programy, výstavy, športové aktivity a súťaže.

Úvodným podujatím v rámci osláv bola „Romantická show“ na sviatok svätého Valentína, ktorá otvorila sériu galaprogramov venovaných výročiu. Slávnostným vrcholom osláv bol galaprogram, ktorý sa uskutočnil 16. apríla 2024 v Kultúrnom a spoločenskom stredisku Prievidza. „Tento výnimočný večer sa niesol v duchu spomienok na históriu Centra voľného času a zároveň ocenil ľudí, ktorí výrazne prispeli k jeho rozvoju a úspechu. Počas podujatí boli ocenení bývalí zamestnanci, významné osobnosti a kolektívy, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v rozvoji CVČ,“ pripomenul riaditeľ CVČ Dáriu Štrba. Program bol obohatený vystúpením sólistov z olomouckého divadla, ktorí predviedli tanečný muzikál „QUEEN“. Toto vystúpenie pridalo večeru slávnostnú atmosféru a nadchlo všetkých prítomných.

V prievidzskom Centre voľného času dlhodobo pôsobí  Detský folklórny súbor Malý Vtáčnik, ktorý svojimi vystúpeniami oživuje tradičnú slovenskú kultúru. Súbor bol súčasťou našich osláv a svojim talentom a nadšením prispel k tomu, aby sa toto jubileum stalo ešte výnimočnejším.

Okrem spomínaných galaprogramov centrum zorganizovalo aj  podujatia pre širokú verejnosť. Boli to predovšetkým športové podujatia pre seniorov a športovali sme aj s deťmi zo znevýhodneného prostredia, čím sme potvrdili svoju inkluzívnu filozofiu a snahu byť školským zariadením otvoreným pre všetkých bez rozdielu.

Už 17. októbra 2024 oslavy 65. výročia založenia CVČ pokračovali ďalším slávnostným galaprogramom, ktorý bol spojený s oceňovaním osobností, ktoré svojou činnosťou, srdečnosťou a dôverou prispievajú k rozvoju CVČ. Súčasťou programu bol aj tanečno-rozprávkový príbeh „Tarzan“, ktorý určite všetkým prítomným pripomenul čarovný svet detstva a opäť vytvoril nezabudnuteľnú atmosféru.

V závere tohto výročného roka sa deti a mládež môžu ešte tešiť na Halloweensku párty, ktorá prinesie zábavu, tvorivé dielne a strašidelné dobrodružstvá. Rok plný osláv a aktivít krásne uzatvorí Vianočný galaprogram.

„Pestré oslavy 65. výročia CVČ Prievidza sú príkladom toho, ako sa toto centrum stalo súčasťou života detí, mládeže a komunity. Takýmto spôsobom CVČ Prievidza podporuje komunitný život v meste a vytvára priestor na zmysluplné trávenie voľného času, rozvoj kreativity a talentov, osobnostný rast detí a mládeže. Veríme, že aj naďalej bude toto školské zariadenie dôležitou súčasťou života detí a mladých ľudí žijúcich v Prievidzi. Sme hrdí na našu históriu a tešíme sa na ďalšie roky plné úspechov, spolupráce a radosti,“ uzavrel riaditeľ CVČ.

Ďalšie správy