FIBA: BC Prievidza s ďalšou výhrou, v Botevgrade triumfovala 89:70

17.10.2024
FIBA: BC Prievidza s ďalšou výhrou, v Botevgrade triumfovala 89:70

Basketbalisti BC Prievidza zaznamenali v Európskom pohári FIBA druhé  víťazstvo, v J-skupine uspeli na palubovke bulharského BC Balkan  Botevgrad výsledkom 89:70. Zverenci trénera Sašu Jankoviča si udržali v  tabuľke druhé miesto. Najbližšie sa slovenský zástupca predstaví doma, v  utorok 22. októbra o 19.00 h privíta španielske Bilbao.

Prievidza mala podobne dominantný nástup do druhého vystúpenia v  Európskom pohári FIBA, ako v utorok hráči Levíc. Kolektívnou hrou,  obrovským nasadením a vysokou úspešnosťou úplne otupili útočné zbrane  súpera a odrazilo sa to aj na skóre, keď v siedmej minúte viedli 23:2.  Botevgrad sa potom podľa očakávania dostal k slovu, ale výraznejší tlak  si nedokázal vypracovať. Prievidžania mali pod kontrolou dianie na  palubovke, prvú štvrtinu vyhrali 26:11. Druhá 10-minútovka už nebola  taká dominantná, čo však neznamenalo, že by sa výrazne menil prievidzský  náskok. Zverenci trénera Sašu Jankoviča mali totiž na svojej strane  potrebné herné sebavedomie a Balkan ťahal výrazne za kratší koniec. Na  polčasovú prestávku išli Prievidžania za stavu 49:28.

Ani na začiatku tretej štvrtiny sa bulharský tím nevedel dopracovať k  tomu, aby aspoň čiastočne znížil manko na Prievidzu. Hostia práve  naopak, pokračovali vo vysokom tempe a aj naďalej si suverénne išli za  ďalšou výhrou v skupine. Stále ich zdobila vysoká energia, koncentrácia a  zodpovedná hra. Pred poslednou štvrtinou tak viedli 72:46. V nej si už  Prievidza ukontrolovala všetko potrebné, v závere mohla dať priestor aj  hráčom z lavičky, keďže o osude zápasu bolo rozhodnuté.

hlasy po zápase:

Saša Jankovič, tréner Prievidze: "Pre nás je to veľké víťazstvo,  vonku sa nehrá ľahko. Myslím si, že chalani dodržali celý zápasový a  taktický plán, ktorý sme mali pripravený. Táto výhra patrí im. Každý  jeden hráč na palubovke odrobil skvelú časť najmä v obrane a s energiou.  Z toho vyplývali dobré útočné signály, ktoré sme premieňali. Myslím si,  že si berieme zaslúžené víťazstvo."

Denis Krestinin, hráč Prievidze: "Začali sme dobre, so skvelou  obranou a energiou od začiatku. Ukázali sme dobrú snahu, ktorú sme si  udržali až do konca. Vedenie síce mohlo byť vyššie, ale celkovo sme  urobili dobrú robotu a máme dôležité víťazstvo."

„Hrali sme s veľkou energiou, ktorú sme si udržali počas celého  stretnutia. Kľúčom bol náš prístup. Vieme, že každý tím v Európskom  pohári FIBA má svoju kvalitu a preto sa nemôžeme zahrávať s energiou,  ktorú do toho dáme. Je super, že v takýchto stretnutiach môže každý  získať cenné minúty,“ povedal k víťazstvu rozohrávač Prievidze C.J. Jackson. 

„Myslím si, že pre nás je to veľmi dôležité víťazstvo. Už pred  zápasom sme si uvedomovali, že ak dokážeme vyhrať vonku, tak budeme mať  skvelú šancu na postup. Emócie boli od prvej minúty a začali sme naozaj  skvelo. Tréneri nás takticky perfektne pripravili a od začiatku do konca  sme bojovali jeden za druhého. Samozrejme, bolo tam aj dosť chýb, ale  nepanikárili sme a udržovali sme si dobrú energiu,“ vyjadril sa krídelník BC Tomáš Mrviš.

ďalší výsledok J-skupiny:

BC Kutaisi 2010 - Bilbao Basket 57:88 (26:47)

najviac bodov: Korsantia 17, Bekauri 10, Sulaberidze 9 - Kullamäe 18, Abdur-Rahkman 13, De Ridder 12


ďalší program v J-skupine:

utorok 22. októbra, 19.00 h: BC Prievidza - Bilbao Basket

streda 23. októbra, 18.00 h: BC Balkan Botevgrad - BC Kutaisi 2010


tabuľka J-skupiny:

1. Bilbao 2 2 0 183:112 4

2. Prievidza 2 2 0 166:139 4

3. Kutaisi 2 0 2 126:165 2

4. Balkan 2 0 2 125:184 2

Foto: fiba.basketball

Ďalšie správy