Cestári plánujú zrekonštruovať kruhový objazd v Prievidzi v blízkosti ulíc A. Hlinku, Nová, Bakalárska a G. Švéniho

18.10.2024
Cestári plánujú zrekonštruovať kruhový objazd v Prievidzi v blízkosti ulíc A. Hlinku, Nová, Bakalárska a G. Švéniho

Trenčianski krajskí cestári plánujú zabezpečiť rekonštrukciu kruhového  objazdu na ceste III/1774 v centre Prievidze. Cez verejnú súťaž vybrali  dodávateľa projektovej dokumentácie a inžinierskej činnosti, za projekt  firme zaplatia takmer 53.000 eur.

"Predmetom zákazky je vypracovanie projektovej dokumentácie, ktorá  bude riešiť rekonštrukciu kruhového objazdu približne do hĺbky 20  centimetrov jazdného pruhu. Súčasťou návrhu bude aj rekonštrukcia  prstenca okolo stredového ostrovčeka," konkretizovala Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja (SC TSK) v oznámení vo vestníku verejného obstarávania.

Kruhová križovatka je podľa nej na základe z diagnostiky z minulého roka v havarijnom stave. "Z  pohľadu riešiteľov diagnostiky nepostačuje na zlepšenie  stavebnotechnického stavu vykonať súvislé opravy, ale je potrebné  pristúpiť ku komplexnej rekonštrukcii okružnej križovatky a zjednoteniu  konštrukčných vrstiev," vysvetlili cestári.

Objazd sa nachádza v širšom centre mesta, v blízkosti ulíc A. Hlinku, Nová, Bakalárska a G. Švéniho.

Dodávateľom projektu a inžinierskej činnosti bude spoločnosť DAQE  Slovakia so sídlom v Žiline, SC TSK jej zaplatí 52.980 eur. Investíciu  bude hradiť zo svojho rozpočtu. Projekt by mala firma v zmysle  zverejnenej zmluvy o dielo dodať najneskôr do dvoch mesiacov odo dňa  nadobudnutia účinnosti zmluvy, inžiniersku činnosť pre vydanie  stavebného povolenia najneskôr do dvoch mesiacov odo dňa protokolárneho  odovzdania projektu.

Ďalšie správy