Video: Časť Bojničanov žiada cez petíciu úpravu parkovacieho systému

1.10.2024
Video: Časť Bojničanov žiada cez petíciu úpravu parkovacieho systému

Časť obyvateľov Bojníc žiada úpravu parkovacieho systému v meste.  Požiadavky spísali v petícii, ktorú odovzdali radnici na septembrovom  rokovaní mestského zastupiteľstva (MsZ). Jedným z návrhov petičného  výboru je bezplatné parkovanie pre Bojničanov. Radnica reagovala, že sa  petíciou bude zaoberať.

Petíciu podpísalo 615 ľudí, uviedol člen petičného výboru Branislav Zábojník. "V  našich očiach je tento systém nefunkčný. Podľa prvotných čísiel  dopadajú náklady na samotných obyvateľov. Systém nevedie k tomu, aby  pomohol obyvateľom, ale mestu, aby vybralo peniaze od obyvateľov," zdôvodnil Zábojník.

Mesto podľa neho argumentovalo, že parkovací systém zavádza hlavne kvôli  turistom. Zábojník však tvrdí, že ide systém proti občanom. Samospráva,  navyše, podľa neho nevyriešila nové parkovacie miesta či  majetkovoprávne veci. "Pre mňa bude mesto vtedy dobré, keď občania budú mať benefit, že budú parkovať s nejakou kartičkou Bojničana zadarmo," vyhlásil.

Viceprimátorka mesta Antónia Kováčová Píšová reagovala, že petíciou sa bude mesto zaoberať v zmysle zákona. "Malo by ísť o sídlisko Lúčky, čo deklarujú i podpisy," doplnila.

Parkovací systém oficiálne zaviedlo mesto na začiatku júla, prvé mesiace  od jeho spustenia zbieralo podnety a pripomienky od obyvateľov. Tie  plánuje vyhodnotiť, zaoberať sa nimi budú i odborníci v komisiách a  následne poslanci. Výsledkom by mala byť úprava príslušného všeobecne  záväzného nariadenia.

Ďalšie správy