Časové lístky na MHD v Prievidzi využíva čoraz viac ľudí

23.10.2024
Časové lístky na MHD v Prievidzi využíva čoraz viac ľudí

Časové cestovné lístky na mestskú hromadnú dopravu (MHD) v Prievidzi a  Bojniciach využíva čoraz viac cestujúcich. Vyplýva to zo štatistiky  prievidzskej radnice, ktorá pre obyvateľov pripravila i akciu v podobe  kúpy časového lístka za zľavnenú cenu. Informovala o tom samospráva v  tlačovej správe.

Novinku v podobe časových cestovných lístkov, ktoré umožňujú pravidelným  cestujúcim využívanie MHD za zvýhodnenú cenu, zaviedlo mesto na jar  minulého roka. "Najviac sa ich predalo počas prvých mesiacov za  zníženú uvádzaciu cenu, preto sme sa pri príležitosti tohtoročného  týždňa mobility rozhodli akciu zopakovať," uviedla radnica.

V období od 1. augusta do 30. septembra akciu podľa nej využilo 128  cestujúcich. Ročný časový lístok získali o 20 eur lacnejšie, pri  zľavnenom lístku ušetrili 10 eur. "Za dva mesiace si celý ročný  cestovný lístok zakúpilo 21 cestujúcich, zľavnený dokonca 107  cestujúcich. Pri zľavnených časových lístkoch tak predaj za zníženú cenu  počas dvojmesačnej akcie dokonca presiahol počet lístkov zakúpených za  prvých sedem mesiacov," doplnila samospráva.

Časové lístky podľa nej patria spolu s cestovaním na predplatnú kartu k najvýhodnejším formám cestovania v MHD. "Pri každodennom využívaní ročného lístka tak cesta v MHD vychádza od 0,46 eura na deň," dodala.

Ďalšie správy