Časové lístky na MHD v Prievidzi opäť za zvýhodnenú cenu

25.7.2024
Časové lístky na MHD v Prievidzi opäť za zvýhodnenú cenu

Mesto na jar minulého roku zaviedlo novinku v podobe časových cestovných lístkov, ktoré umožňujú najmä pravidelným cestujúcim cestovanie za najvýhodnejšiu cenu. Pri príležitosti blížiaceho sa týždňa mobility teraz majú obyvatelia možnosť kúpiť si ročný časový lístok so zľavou až 20 eur.

„Keď sme v apríli minulého roku zavádzali časové lístky, ponúkali sme možnosť zľavy, ktorú mnohí obyvatelia využili. Po roku sa ukázalo, že cestujúci tento typ lístkov oceňujú a lístky si obnovili aj za plnú cenu. Radi by sme touto akciou prilákali ďalších pravidelných cestujúcich a najmä študentov, preto sme akciu smerovali na začiatok školského roku, keď si väčšina žiakov a študentov lístky obnovuje,“ popisuje zámer samosprávy hovorkyňa Zuzana Krajčiová.

V období od 1.8.2024 do 30.9.2024 si cestujúci môžu zakúpiť ročný časový lístok za sumu 149 eur a zľavnený ročný časový lístok za 89 eur. Ročný časový lístok tak získajú o 20 eur lacnejšie, na zľavnenom lístku pri akcii ušetria 10 eur.

Novinkou je od augusta aj možnosť predĺženia platnosti trojmesačných a ročných časových lístkov v prípade hospitalizácie dlhšej ako dva týždne.

„Najmä starší obyvatelia sa obávajú, že by v prípade dlhodobejšie trvajúcej hospitalizácie lístok dostatočne nevyužili, preto sme podobne ako niektoré iné samosprávy prišli s myšlienkou, že takýmto cestujúcim lístok o dobu trvania hospitalizácie predĺžime,“ doplnila Krajčiová.

Časové lístky patria spolu s cestovaním na predplatnú kartu k najvýhodnejším formám cestovania v MHD. Pri každodennom využívaní ročného lístka, tak cesta v MHD vychádza od 0,46 eur na deň.

Ďalšie správy