Nový bezpečný priechod pre chodcov na Ceste Vl. Clementisa

Na Ceste Vl. Clementisa v blízkosti Rakytovej ulice bude vybudovaný nový priechod pre chodcov, ktorý zvýši bezpečnosť chodcov aj motoristov v tejto frekventovanej lokalite. Celkové náklady na realizáciu predstavujú sumu 17 812,18 eur s DPH.
Priechod bude vybudovaný s dôrazom na bezbariérovosť, aby bol dostupný aj pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu, rodičov s kočíkmi či seniorov. Súčasťou projektu je aj osadenie obrubníkov, ktoré zabezpečujú plynulý prechod z chodníka na vozovku.
„Na zvýšenie bezpečnosti bude na priechode nainštalované ochranné zábradlie, ktoré usmerňuje pohyb chodcov a zabraňuje nebezpečným situáciám. Okrem toho bude realizované trvalé dopravné značenie, ktoré upozorňuje vodičov na nový priechod a prispieva k lepšej viditeľnosti a organizácii dopravy. Dôležitou súčasťou projektu je aj osvetlenie priechodu, ktoré zlepší jeho viditeľnosť v nočných hodinách a za zníženej viditeľnosti, čím sa minimalizuje riziko nehôd,“ priblížil viceprimátor Michal Dobiaš.
Plánovaný začiatok stavebných prác je v druhej polovici mesiaca apríl 2025. Vybudovanie priechodu na Ceste Vl. Clementisa predstavuje významný krok k zvýšeniu bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky. Mesto tak pokračuje v realizácii opatrení na ochranu chodcov a zlepšenie dopravnej infraštruktúry.
Ďalšie správy

Foto: Históriu závodu Carpathia od stredy 2.4.2025 približuje i výstava Tá naša Carpathia v Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi
Históriu závodu od stredy 2.4.2025 približuje i výstava Tá naša Carpathia, ktorú pripravilo Hornonitrianske múzeum v Prievidzi. „Carpathia vychádzala z pôvodnej pálenice, ktorú založil Jozef Heumann a nadviazali na ňu ďalšie podniky. Najskôr to bola továreň na éterické oleje a z nej sa rozvinula druhá pálenica a Carpathia. Tieto podniky pracovali súbežne, pod vedením rovnakých majiteľov, mali vlastnú administratívu,“ priblížila spoluautorka výstavy Jaroslava Kupčoková.

Foto: Carpathia v Prievidzi oslavuje 150 rokov svojej existencie. Naďalej si ctí tradície, ale myslí aj na budúcnosť
Potravinársky závod Carpathia v Prievidzi, ktorý je známy výrobou dehydrovaných kulinárskych produktov, oslavuje v tomto roku 150. výročie svojho vzniku. Ide o jeden z mála podnikov na Slovensku, ktorý sa môže pochváliť tak dlhou a nepretržitou prevádzkou. Priamo v závode vznikajú nové receptúry a desaťtisíce ton výrobkov z neho mieri nielen do slovenských domácností, ale aj domácností po celom svete.